Petra van den Bosch neemt afscheid van SV Veendam Gymnastiek

Het is woensdagmorgen, 28 augustus 2019: Na 26 jaar geeft Petra van den Bosch haar laatste les, en dat is dus in feite haar afscheid van SV Veendam Gymnastiek.

Een korte samenvatting . . . . . .

Petra geeft nog maar aan twee groepen les voor SV Veendam Gymnastiek en dat was voorheen wel anders. Doordat ze meer contracturen elders aangeboden kreeg, kwamen de uren in Veendam steeds meer in de knel te zitten, met als pijnlijk gevolg voor beide partijen, het onafwendbare afscheid op 28 augustus.

Aangezien het nogal warm was in de Parkstadhal had Petra besloten om met elkaar te sporten in het Borgerswold. De twee groepen van de woensdagochtend kregen dan gezamenlijk les en het tennis- en basketbalveld leende zich daar goed voor.
Mede dankzij het mooie weer werd die laatste les een fijne afsluiting van Petra’s carrière bij SV Veendam Gymnastiek.

Na de les vertrok men naar het restaurant van het Indoorcentrum.
Iedereen die nog even afscheid van Petra wilde nemen was van harte welkom, dat gebeurde onder het genot van een kopje koffie met gebak.
Iedereen was welkom, dus ook die leden die geen les van Petra hadden, en dat werd erg op prijs gesteld.

Eenmaal in het restaurant aangekomen, maakte voorzitter Joyce in haar speech nog even duidelijk hoeveel Petra voor onze vereniging heeft betekend en hoe tevreden iedereen is en was over Petra’s enthousiaste en afwisselende lessen.

Na het overhandigen van bloemen en cadeaubonnen wilde Petra natuurlijk ook nog even het woord. Tijdens haar afscheidsspeech werd duidelijk hoeveel ook zij genoten had van de lessen die ze gegeven had aan de SV Veendam groepen, en dat ook zij met veel pijn in het hart afscheid moest nemen van onze vereniging.

Petra dacht natuurlijk het laatste woord te hebben, maar dan had ze buiten de waard gerekend, in casu Wim Vahrenhorst.
Want Wim wist met zijn ongeëvenaarde manier van spreken de lachers op zijn hand te krijgen en zo werd dit afscheid op een leuke manier afgesloten.

Foto's: Peter Panneman en Akram Darwish

Juli 2019

Vorig jaar begon het nieuwe seizoen voor Petra van den Bosch op een héél bijzondere manier: Ze was 25 jaar leidster bij SV Veendam Gymnastiek.

Nu, één jaar later, begint het nieuwe seizoen ook op een héél bijzondere manier . . .
. . . .  met het vertrek van Petra van den Bosch bij SV Veendam Gymnastiek.
Een groter contrast kun je je niet voorstellen.

Dat hadden wij, het bestuur, helemaal niet verwacht en wij betreuren dat zeer, want Petra was een super-leidster voor onze vereniging. Ook onze leden zullen er niet blij mee zijn !!!

Maar Petra grijpt een nieuwe uitdaging aan: via een vast contract bij de gemeente Borger-Odoorn kan ze als buurtsportcoach Senioren optreden en daarnaast kan ze binnen het Sociale Domein van de gemeente haar steentje bijdragen.

Wij begrijpen natuurlijk dat Petra een dergelijke uitdaging niet voorbij kan laten gaan.
Het bestuur wenst Petra een fijne toekomst met haar nieuwe uitdagingen en wij zullen haar zeker blijven zien.

Op 28 augustus zal Petra haar laatste les geven bij SV Veendam Gymnastiek.

Het bestuur van SV Veendam Gymnastiek