26 juni 2021

Zaterdag (26 juni) markeert het einde van vrijwel alle coronamaatregelen, maar wanneer verdwijnen de laatste regels?

Dat is nog niet duidelijk. Het kabinet zou half augustus bekijken wanneer de basisregels - dus het afstand houden, niezen in de elleboog en het veelvuldig wassen van de handen - geschrapt kunnen worden.

Update corona: 5 juni 2021

Vanaf 5 juni 2021 is de lockdown voorbij en worden de mogelijkheden voor sporten verruimd.

Er geldt nog wel een aantal voorwaarden:

• Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel. En geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar. Per ruimte mogen er maximaal 50 personen aanwezig zijn.

• Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan.

• Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.

• Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.

• Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.

• Kleedkamers en douches zijn geopend.

• Sportkantines zijn open.

• Personen tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen.

• Personen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club.

• Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij amateurwedstrijden. Bij professionele wedstrijden mogen er wel toeschouwers aanwezig zijn.

Zonder coronatoegangsbewijzen mogen er maximaal 50 toeschouwers aanwezig zijn. Met coronatoegangsbewijzen mag 100% van de zit capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden.

Vermakelijke tijd in crisistijd

Beste leden van Sportvereniging Veendam Gymnastiek,

Het bestuur hoopt van harte dat het goed gaat met jullie en met jullie naasten.

Graag willen we om te beginnen het laatste nieuws over onze vereniging met u delen. In de persconferentie van 21 april jl. maakte premier Rutte duidelijk dat veel coronamaatregelen worden verlengd. Dat betekent voor ons helaas dat we nog niet starten met onze lessen, voorlopig tot 20 mei. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Ondertussen zitten de meeste van onze leden gewoon thuis en proberen ze zo goed en zo kwaad als het kan de tijd door te komen.
De een lukt dat beter dan de ander en de een doet dat sportiever dan de ander.
Een start van de dag met een kwartiertje Nederland In Beweging, zal iedereen goed doen!
Dat kan via TV, maar dat kan ook via internet. Als je het via internet doet, dan kun je dat op ieder gewenst tijdstip doen, en natuurlijk ook zo vaak als je wilt. De link hiervoor is:

Door naar beneden te scrollen zie je een lijst van Nederland in Beweging afleveringen. Iedere aflevering kan dan gestart worden . . . . veel beweegplezier !

Een leuke bijkomstigheid in deze crisistijd is dat er zoveel filmpjes via Whatsapp doorgestuurd worden.
De een is nog leuker dan de ander en de een nog aandoenlijker dan de ander.
We hebben een aantal van die filmpjes/afbeeldingen voor jullie verzameld. Door op de link te klikken kunnen jullie de filmpjes/afbeeldingen bekijken . . . . . veel kijkplezier !

Feit is dat de meeste leden van onze vereniging behoren tot de senioren-groep. We willen dan ook starten met een filmpje dat toont hoe beweeglijk senioren nog kunnen zijn . . . SUPER ! (even de advertentie afwachten of overslaan)

<< het gepensioneerde koppel >>

Rubriek: Om te onthouden.

<< onze aarde >>

<< Levensles >>

Rubriek: Kunstzinnig.

<< Beeldende kunst >>

<< Beweeglijke kunst >>

<< Muziek >>

<< Verborgen figuren >>

<< Schaduwkunst >>

<< Schilderkunst >>

Rubriek: Breinbrekers.

<< Hoeveel vierkanten tel je? >>

<< Rekensommetje >>

Voor de oplossingen: Kijk aan het einde van deze pagina.

Rubriek: Grappig

<< Ritmische papegaai >>

<< Hilarisch >>

<< Samen zijn we sterk >>